Friday, January 15, 2010

Kebuhsanan..

Duduk rumah ?? Tak ada kerja ?? Apa yang aq perlu buat ni ye.. Kehidupan yang aq tak pernah lalui sepanjang 19tahun aq hidup. Hidup seperti mayat hidup ( bak kata oja ) berjaga sampai 4 5 pagi dan bangun sebelah petangnya. Hampir semua membe2 ku hidup sepertiku. Tidak berkerja sementara menunggu result. Apa nak jadi nie wahai anak2 dara sekalian yang teruna usah cerita larh. Menghadap lappy hari2 dan laman sosial yang dilawati. ( skema giler ayat aq ).

Kerja perlu dicari untuk mengelakkan kepala bertambah serabut akibat otak tidak dapat berkembang dengan sempurna. Lagi2 bagi makhluk seperti aq yang bukan jenis duduk diam. Novel jadi hidangan aq setiap hari, buku mike robbins masih belum habis dikhatam. Feeling untuk membaca semakin berkurang akibat jiwa yang semakin serabut.

Bila agaknya semua ini akan berakhir. Aq dah tak mampu nak menghadapinya. Kawan2, akan kita nak tengok movie every week ?? Melepak di mall jep. Menghabiskan duit ?? Ya itu memang kerja kami pon. Kaki shoping ! Lagi2 bagi aq sendiri. Fuh tak pandang belakang aq bab2 shoping nie. Buhsan ! Buhsan !

Ikutkan driving class start this week. Memandangkan ceramah yang wajib didengar hampir 8jam. Aq seorang ?? Memang boleh tapi tengokla macam mane. Sebab minggu depan salma dengan paan dalam kelas yang sama. Patutkah aq menyertai mereka. Menyertai mereka bermaksud aq perlu menunggu seminggu lagi. Makkkk !! Mati kejung aq dibuatnya.

Aq pon tak tahu nak buat apa lagi. Kalau tak terikat dengan kelas driving ni, mahu tak aq merayap lagi haha Takpelah sabar banyak2 ye ten. Buatlah perancangan supaya hidup kaw akan lebih terancang dan mudah diuruskan. Wahh ! cakap memang mudah beb. Nak melaksanakan tuh agak payah. Sampai jumpe kowang lagi people. Buhsan2 nanti aq akan sambung lagi bebelan aq nih. C u soon. =)

Apa jadi pada aq 5 tahun akan datang ye ???



2 Orang Berkongsi Pendapat:

bunga ;D said...

jumpa pun blog dia..
=).

miszATIN said...

bape lame 2 tak jumpe einaz ??
hehe
thanks ya sudi visit my blog..=)