Friday, February 18, 2011

Apa itu BFF ? Bila Fahrin ahmad dan FNR dotdotdot

First of all janganlah salah sangka dengan BFF aku tuh. Aku tak boleh kacau fahrin ahmad tuh sebab dya, lecturer aku yang punya hehe Takdelah lecturer aku minat dya so what ?? haha Takde kena mengena okeh. Dah jangan merepek banyak sangat nanti cepat tua, boleh tak nak cakap macam tuh ?? ngee~

BFF as you ollz tau, state for best friend kan. Actually aku dah simpan lama entry nih dah basi dah pun tapi tetap nak publish sebab mereka2 nih boleh dikatakan a part of my life. Dorang ni sangat dekat dengan diri aku. Sejak habis form6 kiteorang dah jarang nak berkumpul semua. Masing2 ada komitmen kan. Kalau cuti2 pun yang selalu lepak aku dengan sha. Buat kerja giler pun kiteorang berdua. Cuti cny hari tuh we ollz dah berpakat nak jumpa. Macam2 halangan beb tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Specialnya hari tuh sebab ada kejutan untuk orang yang dah tua dalam deep dodo nih. Why we call deep dodo ? Aku pun tak berapa ingat asal usul kiteorang hehe Nantilah aku cerita okeh ? Hari tuh buat pertama kalinya aku dan sha mampu driving lama2. Alhamdulillah mama sha dah bagi kepercayaan pada dya even taklah sepenuhnya kan. Tapi kite kena beranikan diri okeh ? Good job sha.

Disebabkan aku dah boleh drive maka pada hari itu aku terpaksa membawa bufday girls nih konon2 nak pergi tengok sunset tapi sunset apa ada kat danga tuh hehe Manakala marni, sha and oja sibuk pergi prepare beli kek semua. Alhamdulillah masa kat danga, dorang tak perasan yang sesuatu sedang berlaku. Dan bila semuanya selesai aku membawa mereka ke Malay Village.

Aku suka lah tempat tuh. Chantek tau. Sebelah d'terrace yang aku makan steambot hari tuh. Nice okeh. Penat lah nak cerita panjang2 plus korang pun mesti cakap apa benda lah kaw merepek entry panjang2 nih kan ? So layan pict jelah eh ?? Jum2~

dengan cik bobo~

Ni plak dengan cik shon~

Try to be photographer~

Six of us~

Uishhh 12 ker 21 nih ???

Siakap kap kap~

Makan sayur okehhh~

Its time to mencekik~

Aku paling tombam lah kot~

Ingat YB je busy ???~

I love you ollz~

Dorang dah tua okeh~

By me~

Pasti comel punya lah~ haha

Owez together~

Sayang menyayangi~

I mish you bobo~

Thanx kat abang yang komplot sama dengan kiteorang kat malay village tuh. Sayangnya hanya abang tuh sorang yang mampu celebrate bersama, staff yang lain takde. Nak buat suprise guna anglung pun masa tuh orang tuh baru sampai so tak payahla. Just nyanyian merdu suara kami ni jelah mampu dihadiahkan. Happy bufday bobo and shon !!!!

After that, kiteorang ingat nak pergi karok. Gerak lah pergi danga bay balik, sayang seribu kali sayang tempat tu dah tutup. Uishhhh mana nak pergi nih ? At last pergi memekak kat pelangi. Terbaik punya. Kiteorang adalah customer yang last chaw dari situ. Apa yang mampu aku cakap, hari tuh adalah hari yang sangat bahagia bagi aku even ada perselisihan faham antara kami before this. Apa yang penting be matured, jangan fikir macam budak2. Kita semua dah besar kan ? Dah boleh kawen beranak pinak dah. Jangan jadikan masalah sebagai alasan untuk kita terus cetuskan kontroversi okeh ? Gampang doh ayat aku. Haha ! Takpe2 bukan selalu pun kannnn.

Anak dara ai nih~

After karok~

Last but not least~~~
BFF FOREVER okeh ????

Haaaaa~ Panjang tak panjang lah entry nih. Adios~~~




9 Orang Berkongsi Pendapat:

Asha Shalina said...

nape xd gmbr aku ngn ko berdue tu ek..?? tgk kt fb mcm lain...

BFF FOREVER! haha

miszATIN said...

banyak wei gambar.. nanti aku bg copy okeh..

BFF FOREVER !!! =)

oja_alia said...

muahahaaa!!nice story...

BFF FOREVER....=)!!!

oja_alia said...

muahahaaa!!nice story...

BFF FOREVER....=)!!!

Einaz Shah Rizal Thomas said...

semunya cantik - cantik.
tengok gmbr mkanan terus rasa lapar.
;))

miszATIN said...

oja~

Pasal kite memang owez nice lah haha


BFF FOREVER !!!=)

miszATIN said...

Einaz~

Thanx dear.. you pun ape kurangnye.. Lapau tengok makanan ? Jumlah trun jb hehe

lunatic said...

i love this entry

miszATIN said...

bobo~

jangan nak suke sangat lah hahaha