Sunday, August 30, 2009

hepy national day,malaysia!!!!!!

sok genapla tanah tumpah airku berusie 52tahun..tue dah negara nie an???p malaysia da banyak wat perubahan dari dulu sampai sekarang..aq bangga jadi anak watan negara nie...

MALAYSIA ape????
MALAYSIA boleh..!!!!!hihihihi


Friday, August 14, 2009

Bufdayku..


semalam genap umurku 19tahun..da besar da aq nie an hihi p aq tak rase hepy pon bufday taun nie..tak tau ar nape huhu p yang wat aq ketawe pade ary 2 mengenangkan kawan2ku wat keje giler..selame 18taun aq idop nie tak pernah lak aq terkene mcmgnie selalunye dgr cite owang jeq..p semalam aq terkene akhirnye huhu

mcm nie citenye..mase pgi 13 ogos 2 aq tak tidow ag tunggu clik2 aq send mcet..p sowang pon takde mcet aq wish hepy bufday aw..sedey gek ingatkan dowang lupe huhu aq pon jenis tak kesah takpela aq pk mungkin sok kat skola dowang wish..soknye dowang sume wat budu jeq mcm biase aq nie sabo jelar hahaha kebetulan arytuh ade kelas tambahan so balek lambat cket..abez kelas marni ajaq aq p toilet teman dye..then kteowang pon balek ar huhu sampai kat luar skola tetibe marni simbah air kat aq..aq emang gewam giler time 2 then dowang kap epy bufday..aq terpakse ar melarikan diri sebelum diriku basah lencun haha mereka tak berjaya mendapatkan aq juz dapat simbah dari jauh jeq haha

aq ingatkan da abez upenye sambong dengan upacara baling tepung plak..cukup menguji iman btowl..abez baju n tudung aq melekat dengan tepung..emang aq lari selamatkan diri..sampai tak benapas aq di buatnye..akhirnye aq terduduk penat n longlai..( 2 pon lepas tepung da abez hihi ) p aq cukup bersyukur bile dowang punye plan cukup giler nak baling aq dengan telur,lada itam,air nila tak menjadi..ALHAMDULILLAH..=)

Thanks pade OJA, SONTOT, SALMA, MARNI, BOBO, SAREP n QILA (telibat secara xlangsung) bab wat ary 2 pengalaman yang tak dapat aq lupekan..lab u all..muahx3



Monday, August 10, 2009

Majlis Memeterai Janji & Semarak Kasih Pelajar Pra-U..

Majlis nie diadakan pade sabtu lepas bersamaan 8 ogos 2009 bertempat di KOMPLEKS MAWAR..such a great event i think..ramai gak yang datang on that day,,thats why mcm meriah cket..temanye kasual HITAM & MERAH..tu lar kowang nengok pict nie sume banyak hitam merah hihi papepon i enjoy mase tuh walaupon hanye tercalon dalam senarai queen of the day (shalina yang menang)..thanks pade wakil MPPU 09/10 yang berusaha meraikan kami..May ALLAH bless u all..=)


video


Ha nie plak the best teacher that i ever had..namenye PN HAMIDAH HASSAN..aq baek dengan dye..owez care about me..banyak bagi kata2 semangat pade aq..aq syg ketat2 kat teacher aq nie..semoga teacher bahgie dunie n akhirat..she quite cute ryte..???but still gorgeous to me hihihi =)


Mereka nie sungguh bertuah pade majlis tersebut..sebab dowang nie telah mendapat anugerah spesel cket hihi

ANUGERAH KING OF THE DAY : UNGKU AZRUL
ANUGERAH QUEEN OF THE DAY : NOR SHALINA


Membe baek yang sentiasa berada disisiku..banyak kenangan tercipta bersamanye..banyak dugaan dilalui sepanjang menjalinkan persahabatan dengannye..namun kami masih lagi bersame (chewah..ayat bunge2 ckit hihi )


kenangan bersama mereka akan dikenang..











Thursday, August 6, 2009

Tarikh Keramat..

arynie genap lar arwah ibuku berusie 44tahun p sayangnye aq tak dapat raikan bersamenye lagi..hanye yang aq mampu sedekahkan ayat2 quran padenye..aq terlalu merinduinye saban ary aq terkenang kenanganku bersamenye..banyaknye memori tercipta bersamenye..dye lah ibu terhebat dalam hidupku..kadang kala aq rasekan kehadirannye bersamaku..seperti selalu..aq mencium dan memeluk ibu..

Arwah ibuku seorang guru..kate anak didiknye arwah ibu seorang yang garang dan anak didiknye takut padenye..p bagiku walaupon garang kami adek-beradek tetap bebal huhu sampai kadang-kala arwah tak larat melayan kerenah kami yang amat nakal nie..aq amat rapat dengan arwah ibu bab aq anak tunggal pompuan..ape yang aq mahu pasti arwah ibu turuti kalo tak pasti muncungku panjang sedepa hihi

"Ibu,kakak amat rindukan ibu..sempena ulang tahun ibu yang ke44 nie akak nak ucapkan selamat ulang tahun bu..ary2 akak suram tanpe senyuman ibu..akak rindukan sume 2..kenangan kite sekeluarga..sekarang akak pergi sekolah akak dah tak dapat peluk cium ibu lagi..akak cembru tgk orang laen ade ibu p ibu da pg tinggalkan akak selame-lamenye..akak nak ibu tau yg akak syg sgt2 pade ibu.."



Ibu,
Dengarlah rintih hatiku,
Anakmu yang rindu dan sepi,
Masih kuterdengar suaramu..

Ibu,
Terlalu cepat kau pergi,
Belum puas ku nikmati,
Dibelai..dimanja..disayangi..

Apa saja ku pinta,
Tak pernah kau hampakan,
Bila aku kecewa,
Kau berikan harapan..

Bila aku menangis,
Kau pasti memujukku,
Bila aku gembira,
Kau senyum dan tertawa..

Ibu,
Walau kau telah tiada,
Pesanmu tidakku lupa,
Aku kan belajar..berusaha dan berjaya..

Al-fatihah buat arwah ibuku NORLELA BT OSMAN..



Wednesday, August 5, 2009

TEMUDUGA

SEMUA AKAN DIKEHENDAKI HADIR TANPA SEBARANG PENGECUALIAN

KEKOSONGAN JAWATAN:
A. Ahli Syurga Dari Awal.
B. Ahli Neraka Dari Awal.
C. Ahli Neraka Sementara Kemudian Akan Dilantik Jadi Ahli Syurga.

EMPAT GANJARAN LUMAYAN (khas untuk jawatan A):
1. Nikmat kubur.
2. Perlindungan di Padang Mahsyar.
3. Keselamatan Meniti Titian Sirat.
4. Syurga yang kekal abadi.

TARIKH TEMUDUGA:
Bila-bila masa secara adhoc bermula dari saat membaca iklan ini.

LOKASI TEMUDUGA:
Di dalam kubur (alam barzakh).

KELAYAKAN:
Anda tidak perlu bawa siji-sijil,termasuk sijil saham termasuk saham Internet.Anda tidak perlu bawa pingat , Mercedes mata belalang atau kad kredit.Anda tidak perlu bawa wang atau harta serta emas yang anda kumpul.Anda tidak perlu berparas rupa yg cantik, hensem atau berbadan tegap atau seksi.Sila bawa dokumen asal iaitu : Iman dan Amal serta sedekah jariah sebagai sokongan.

PANEL/PENEMUDUGA:
Mungkar dan Nakir.

SOALAN2 BOCOR:
1. Siapa Tuhan anda?
2. Apa Agama anda?
3. Siapa Nabi anda?
4. Apa Kitab anda?
5. Di mana Kiblat anda?
6. Siapa Saudara anda?

CARA MEMOHON:
Anda cuma perlu menunggu penjemput yang berkaliber untuk menjemput anda. Ia akan menjemput anda pada bila-bila masa saja (mungkin sekejap lagi). Ia akan berlembut kepada orang-orang tertentu dan akan bengis kepada orang-orang tertentu.Ia diberi nama Izrail.

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM TEMUDUGA INI:
Hadis Hasan yang diriwayatkan oleh Ahmad Hanbal, yang bermaksud begini:

Sabda Rasulullah S.A.W:

"Sesungguhnya apabila jenazah seseorang itu diletakkan di dalam kuburnya, sesungguhnya jenazah itu mendengar suara (terompah kasut) orang-orang yang menghantarnya ke kubur pada saat mereka meninggalkan tempat itu. Jika mayat itu seorang muslim, maka solat yang dilakukannya ketika beliau masih hidup di dunia akan diletakkan di kepalanya, puasanya diletakkan disebelah kanannya, zakatnya diletakkan di sebelah kirinya dan amalan kebajikan daripada sedekahjariah, silaturrahim, perkara kebajikan dan ihsan diletakkan dihujung dua kakinya." Ia akan didatangi malaikat dari aras kepala, maka solat itu berkata kepada malaikat : dari arasku tidak ada jalan masuk. Kemudian malaikat berpindah ke sebelah kanan, maka puasa berkata kepadanya : dari arasku tidak ada jalan masuk. Kemudian malaikat berpindah kesebelah kiri, maka zakat berkata kepadanya : dari arasku tidak ada jalan masuk.Kemudian di datangi dari arah kedua hujung kakinya dan berkatalah amal-kebajikan : di bahagianku tidak ada jalan masuk. Maka malaikat berkata kepadanya : Duduklah kamu. Kepadanya (mayat) memperlihatkan matahari yang sudah mula terbenam, lalu malaikat bertanya kepada mayat itu : Apakah pandangan kamu tentang seorang laki-laki (Muhammad) yang kamu dahulu sentiasa bercakap tentangnya; dan bagaimana penyaksian kamu kepadanya? Maka berkata mayat itu : Tinggalkan aku sebentar, aku hendak sembahyang. Maka berkata malaikat : Sesungguhnya engkau akan mengerjakan solat (boleh saja solat) tetapi jawab dahulu apa yang kami tanya ini. Apakah pandangan kamu tentang seorang laki -laki (Muhammad) yang kamu dahulu sentiasa bercakap tentangnya; dan bagaimana penyaksian kamu kepada nya? Maka berkata mayat itu: Laki-laki itu ialah! Nabi Muhammad S.A.W dan aku naik saksi bahawa nabi Muhammad saw itu ialah pesuruh Allah yang membawa kebenaran daripada Allah Subhanahu Wata'ala. Maka malaikat berkata kepada mayat itu : Demikianlah kamu dihidupkan dan begitu juga kamu dimatikan dan dengan demikian juga kamu dibangkitkan semula diakhirat insya'Allah. Kemudian dibuka baginya satu pintu syurga, maka dikata padanya itulah tempat kamu dan itulah janji Allah bagi kamu dan kamu akan berada di dalamnya. Maka bertambahlah gembira mayat itu. Kemudian dilapangkan kuburnya seluas 70 hasta dan disinari cahaya baginya".

Sila war-warkan tawaran jawatan kosong ini kepada semua sahabat.

Wallahu-a'lam.Semoga berjaya dalam temuduga ini.

Sila lihat tawaran-tawaran lain sebelum menjadi jenazah.


6 sekawan..













ni lar membe2 aq kat smkpj nie..mereka lar membe racun madu aq sepanjang aq masok form6 nie..mereka nie macam2 ragam tau..p walaumcmne aq tetap sayang dowang nie..tanpa dowang idop aq tak ceria ar senang citer hihi!



Tuesday, August 4, 2009

coretan pertamaku

urm tak sangka aq akan wat blog hihi aq agak kebosanan dan tercetus ilham nak wat blog arynie (padahal buku blom abez khatam ag nie) huhu aq nie suke membace p kdg2 aq tak tau nape idop aq bosan..mungkin aq tak hargainye btowl2..