Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

BANNER BEN ASHAARI

Salam !

Di petang yang indah nih, macam nak join segmen abang ben lah. Lama tak join segmen abang ben. So abang ben mintak ceritakan latar belakang. Tak nak cerita boleh ?? Bukan apa, segannn hihi

Latar belakang ? Okelah actually aku berasal dari selangor dan sekarang menetap di johor bahru. Agak2 nak consider as johorian or selangorian nih ?? Mula menetap di johor bahru since 2006 kalau tak silap. Tetap rindukan negeri kelahiran even sudah merantau ke johor. Apa yang mampu aku cakap johor and selangor banyak perbezaan. Dari pakai tudung lah, cara bawak beg pergi sekolah, makanan dll.

Profesion sekarang ? For sure as a student di Uitm kampus bandaraya johor. Lagi setahun nak grad and akan teruskan cita2 selagi mampu dan selagi dipanjangkan umur. Belajar dari kegagalan mengingatkan kita tentang sebuah kejayaan.

Blog favourite ? Urmmm ai like lyana hisham. Mungkin sebab ai ikuti kisah dya since dari dya menceburkan diri dalam arena blogging nih.

Blog yang tak suka nak masuk ? Setakat nih belum ada, tapi kalau ada pun agak2 serve lembap ai akan terus tekan button pangkah tuh hihi So kalau nak orang dengan senang hati blogwalking, first of all bagi ringan you ollz punya belog okeh ??

Impian terhadap blog sendiri ? Ai memasang angan2 nak menjadi blogger yang berjaya. Chewahhhh bapak poyo, dah macam nak jadi ahli perniagaan kan haha Tak adelah, ni siyes okeh ai tak mengharapkan ape2 dari berblogging nih just nak dijadikan medan untuk menulis tentang diri ai sendiri dan orang2 yang ai sayang disamping berkongsi info2 yang bermanfaat mungkin. Kalau ada rezki boleh jana pendapatan kan tapi itu bukan motif utama ai. Silalah klik iklan ai okeh hehe

Okeh dah cukup panjang essay ai kali ni. Mari kita submit ke lembaga peperiksaan abang ben ! ^_^



18 Orang Berkongsi Pendapat:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

solo molo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...
berjiran rupanye...

nadiemsharmz said...

salam..jln2 dari segmen incik BA n folo jugak...

jom jengok cni lak ;;;;

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

pRiNCe said...

hye..salam perkenalan ye...
prince blogger kuala lumpur...
newbiee lagi...
kalau sudi lawat la ke blog prince ye...:)

Hazrina Erin said...

hai org selangor!
saya org selangor gak^^
jom singgah sini(:

http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

Hazrina Erin said...

hai org selangor!
saya org selangor gak^^
jom singgah sini(:

http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

miszATIN said...

apisv2~

thanx apis.. orang johor ekk ???

miszATIN said...

solo molo~

hi org kolompo =)

miszATIN said...

nadiemsharmz~

i will ^_^

miszATIN said...

prince~

wow blogger dr kolompo lagiiii =)

miszATIN said...

hazrina~

waluuuu.. nice to meet you selangorian ! =)

miszATIN said...

hazrina~

waluuuu.. nice to meet you selangorian ! =)

Diari-Selebriti-Mama said...

slmt bknalan.
singgah dari segmen BA.
n terus follow kamu miszatin^^

semoga menjadi blogger disegani..

jemput baca

sambal ketuk langkah demi langkah

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/samba-kotuk-omak-den-langkah-domi.html

Lulu caldina said...

Wohoo..blogger dari Selangor!!...Hi...ngee

Kei Seichi said...

salam perkenalan dari orang melaka...
datang dari belog abg ben...
jemput la singgah ye...=)

http://geekzster.blogspot.com/

miszATIN said...

diari-selebriti-mama,

thanx ya! bakal menyinggah weeee~

miszATIN said...

lulu caldina,

hi !!!!!! =)

miszATIN said...

kei seichi,

welcem2 here~ =)