Saturday, February 19, 2011

Famous Amos Kah Mereka ???

Salam hujung minggu wahai bloggers sekalian. Lai2 mari skodeng entry sempena weekend nih nak gossip sat ! No no no.. Bukan gossip nak kepoh jep hihi Aku dah ber-blogging hampir 2 tahun tapi start last year baru active. Tu pun bila rajin sesangat baru update belog nih. Aku nih suka membaca kisah hidup orang. Sebab tak semestinya kita belajar dari experience kita sendiri. Actually lagi bagus kalau kita belajar daripada experience orang lain. Kenapa aku berkata sedemikian ?? Aku pernah dengar orang cakap macam tuh.

Selain belog2 yang bercerita about their personal life aku suka gak yang berkisar isu2 semasa. Tak payah susah2 baca surat khabar kan. Nampak sangat kaw pemalas kan ten ! Bukanlah, al maklumlah duduk kolej rajinlah sangat nak beli newspaper hari2 kan. Nak tengok berita lagi lah jauh panggang dari api. So melalui blog2 orang lah kadang dapat manfaat. Ngee~~

Nih antara belog2 yang aku rajin berjalan2 setiap kali aku log in belog. Mari kita bongkar rahsia mereka ^_^

Well siapa tak kenal gadis cumel loteh nih. Bermula menjadi silent reader di belog gadis ini aku dah jadi follower fanatic dya haha Walaupun belog dya tak sehebat belog abang ben ker hanis zalikha tapi bagi aku, aku suka cara dya menyampaikan sesuatu cerita. Belog gadis manis nih banyak berkisarkan personal hidup dya. Aku ikuti dari dya jadi student kmj and ukm sampailah dya dah bekerja sekarang. Seeeeeee ~ Teruja tak yana ?? Dah macam artis you hehe Kazen dya ada buat shopping on9 dan aku menjadi loyal customers kazen dya. So siapa2 nak shopping kebanyakkannye shawl lah boleh jalan2 kat sini.

Pernah dengar cerita sis yang chantek nih ?Apa yang buat aku tertarik nak mengikuti kisah sis lynna nih adalah sepasang twins yang sangat cumel. Aku start jadi silent reader untuk belog sis nih after dya kawen. Siapa cakap bila dah kawen traffic akan down ? Tengoklah sis nih macamane traffic dya. Alhamdulillah ye sis. Ibu kepada sepasang kembar nih ada buat bisnes kecantikan. Kalau tak silap, sis in law dya punya bisnes kot. Aku sendiri pernah mencubanya tapi tak lama sebab aku nih susah nak stick pada satu produk. Last2 ubat doktor yang dapat menyembuhkan muka aku. Syukran2. Sis nih rajin jugak berkongsi ilmu2 kecantikan dan masakan. Rasa nak tengok tips boleh lah selongkar entry2 lama sis nih okeh ?

Wahhhhh nampak set sofa tuh ? Siapa yang berjaya up kan traffic belog brader nih akan dapat satu set sofa seperti header belog beliau haha Opsss abang naz sorry lah ye. Gurau2 di petang sabtu nih. Aku menulis bukan kerana nama nak promote sikit belog suratan kebetulan nih. Aku rajin tengok belog brader nih sebab dya suka jalan2 kat belog aku dan kadangkala bagi komen2 yang memberangsangkan. haha Yeke abang naz ?? Bestnya belog abang naz nih dya suka buat entry yang berunsurkan dialog yang dya bikin sendiri. Kadang2 berguling2 jugak aku baca entry dya haha! ( Tipo je nih =p ) Tapi abang naz memang superb lah, kalau orang lah dah tepu otak nih nak bikin dialog macam tuh ngeee~


Phewiiit2. Awek cun nih beb ada siapa2 nak ngorat dya ? Sila tinggalkan jejak kat belog dya okeh hehe Gadis yang berasal dari sarawak nih aku dah follow lama dah. Hi einaz kenal kite tak ?? hihi Belog einaz nih lebih kepada personal belog di mana dya suka menceritakan kisah hidup dya dan bany dya. Opssss itu cerita lama yek einaz. Sorry2 janji tak cakap lagi. Apa yang aku suka tentang einaz nih, dya tak sombong. I loikeeeee bebeh. Dan.. dan.. pipi dya yang tombam macam ai tuh. Kite senasib lah. So kalau siapa2 yang suka baca kisah hidup orang boleh pergi melawat okeh ?

Tipo lah kalau ada yang tak kenal. Menang award hari tuh. Cik nadia nih sudah berpunya okeh, jangan ngada2 nak pergi usha dya plak. Marah plak hubby dya kang. Tapi hubby cik nadia memang sempoi habis. Layankan cik nadia yang sweet nih. Belog sis nih lebih ke arah kisah hidup bersama hubby dya. Start follow belog sis nih after dya kawen jugak. So lets check it out pasal sis nadia bersama hubby dan family dya. Ayuhhhhh~

Actually ramai lagi blogger2 yang superb habis macam abang ben, irine marcello, hanis zalikha, maria elena, redmummy dll. Aku pick randomly je nih. Wahhh dahlah nak sambung selak buku tapi hujan lebat giler kat luar. Kan masyuk tidow ke makan pisang goreng time2 macamnih. Dugaan ohhh dugaan. Daaaaaaa~



10 Orang Berkongsi Pendapat:

Lyana Hisham said...

hee terharu nyer~ awk tau life kite dr kmj yeh? thnx for reading dear :)

miszATIN said...

yana~

most welcem darl.. isi mase terluang lah katakan =)

HafizRahman.com said...

baru blogwlking semua blog tu dari sini=)

miszATIN said...

hafiz~

hi ! silalah =)

wan nurzalikha :) said...

nak kumen jgk . . tggu aku rajin boleh aku jalan2 kat blog2 yg kau da follow . . let me know ok ?

miszATIN said...

wan~

haa bila ko nak rajin tu ek ?? hakhak

nazirulhazwan~ said...

fuh!tibe2 rase nak nanges bace! cik atin, maseh cik atin, den raso sgt2 terharu dgn pengahargaan ni, da la den sorg jo jantan.maseh28374823748972374:)

miszATIN said...

abang naz~

feh jangan nanges bro nanti tak macho lah hehe alaa bese2 jep nih kite mane fames macam abang kan haha

Cik Nadia Bayu said...

aisehhhh. sori lmbat nak komen.

atin ni buat malu akak je. btw, thank u so much atin. buat susah2 je buat entry tu. len kali buat lagi ek. uuhuuuh ;p gegurau jek.

mekaseh dear :)

miszATIN said...

kak nadia~

welcome kak.. hehe