Friday, May 18, 2012

Holiday ! Universal Studio :)

Assalamualaikum~

Dah lama pergi baru terkedek2 nak story pasal ni heee~ No lah last month sempena my lil bro punya incoming birthday aku bawak dya pergi Universal Studio, Singapore. Hohoii plus dya baru dapat result SPM dya, tak salah rasanya spend time plus plus buah hati pengarang jantung pun pergi jugak.

Kesian buah hati aku sorang tu kena datang dari Kluang pagi2 buta. Haaa tu la orang dah suruh je tidur rumah taknak plak. Kan dah kena bangun pagi2 awal sejam dua dari aku hehe Overall, i had spent precious moments with them. Siapa yang tak happy kan ? Orang gila pun boleh senyum for a week tau hahaha Mostly entry ni banyak gambar dari story, so just check it out :)





Hollywood & New York Street

First2 masuk je excited gila lalu kat street ni. Bangunan dya sangatlah cantik okayyyy ! And aku rasa aku lah orang yang paling kecoh nak snap sana sini. Lagi 2 orang tuh macam hari2 datang sini haha Maybe dorang nak tapi malu kot ! Aku ? Do i care ? hahaha :)















Transformer kat USS ni sangat2 worth it okay. Sangat best !!! We all pun terjah 2 kali kot. Rasa macam nak masuk buat kali ketiga keempat kelima hahahaha Another one, rollercoaster yang colour blue & red tuh, memang patut naik & rasailah sendiri pengalaman yang maybe korang takkan lupakan. Habis shawl aku naik benda2 ni tau :)

Egypt

Kalau lalu sini sila try rollercoaster dya okay !! Boleh tercabut jantung aku tapi why not kita just try kan. Yang lain okaylah biasa2 je hehe





Jurassic Park

Actually dari dalam bas aku dah cakap kat buah hati aku, lapau laaaa. Tapi tak dilayan okay. Finally kat Jurassic Park ni punya food court we all balun. Urmm makan chicken rice je pun tapi harga macam boleh tapi subway wei haha Lapar punya pasal kan. Alhamdulillah terisi jugak perut aku ni :)









Far Far Away

Yessss sangat awesome  ! Aku suka ! Dah jadi macam budak2 dah layan 4D Shrek semua. Tapi tak boleh blah we all pergi masuk Donkey punya show Macam hareeemmmmm ! Tak best langsung huhu











Overall, i'm happy on that day anddddd aku nak cakap thanx sangat2 kat mereka berdua ni sebab sudi layan aku dengan perangai aku yang entah ape2. Buah hati aku tu selalu cakap aku bukan gila2 but memang gila. Tapi once again DO I CARE ??? HAHAHAHA :)


4 Orang Berkongsi Pendapat:

Nurfarahana A.Aziz said...

alamak alamak alamak jelesnyeeee..kita haritu rancng nak gi tapi tak jadi..huwuwuwuwuw..nak naik roller coaster !

miszATIN said...

nurfarahana~

nanti pergi okay ? besttt !! :)

ila said...

insya Allha cuti skola akhir mei nie nak g sane..
wahh mesti happening kan,cant wait 4 the roller couster

miszATIN said...

ila ~

sangat best okay ? nak pergi time school holiday maybe ramai la yunk :)