Saturday, October 13, 2012

Kerana Dirimu Belahan Jiwa, Pelengkap Ku di Dunia


Fatin Nazihah Bt Ruslin????.....sape dye ni???..sbnrnya dh lame aku friend dgn dye ni tp aku xprasan....smua nye mcm kbetulan...dri 1st coment dye smpi la skrg...budak UiTM Larkin rupenya..bole tahan jgak...mase tu aku usha2 la jgak page dye..not bad laa...cantik org ny....dh nama jodoh rasanya...dye lah peneman aku skrg....dye bdak jb aku pulak bdak kluang...terpikir la awal2 dlu klaw la dye ni jd gf aku ssah gak aku nk jmpe slalu...tp xpe,abg kn hensem...xde hal la......hahha...

Aku bsyukur sgt aku knal dye...3 tahun aku kt segamat dlu aku x terpikir langsung akan ade gf...bile kwn2 tnye aku ckap aku xnk lg...aku lg suke hdup sorg...xterikat...jimat..xyah topup slalu...hahhaa...tp sume ny berubah lpas aku knal dye.....mase tu aku hjung2 part 6..abg nk grad dh laa..."Long Distance Relationship" tu ssah sbnar ny...ssah utk aku terima sbnar ny tp nk xnk aku kne trima...aku yg pilih jalan ni...lama-kelamaan aku dpat trima cara ni....sbnarnya seronok jgakk..mmg la kitorg jarang jmpe...tp bile kitorg jmpe aku akan gunekan mase tu sbaik mungkin...seboleh tidak aku akan layan dye mcm seorg puteri...aku selalu berkejar dgn masa...masa tu slalu lg laju dri aku...kn best klau jam tu x bergerak...

Dgn die ni aku slalu ketawa je...xpernah berhenti aku ketawa.....gaduh?????..jgn cakap la...kt telefon gaduh,nk tido gaduh,bgun tido gaduh.....ni hah jmpe pon nk bergaduh????...adat aku dgn dye...aku xkan pernah mengalah dan die xpernah menang...xsemudah tu syg....klau aku nk jerit???aku jerit jee....ade aku kesah??..=)....pernah skali kt %$$#@$%$ aku cabut selipar yg die pakai then aku campak jauh2....jahat glerrr.....die suh aku amik balik..mmg xla kn....nk xnk die pg la amik balik selipar die tu dgn tlompat-lompat sebelah kaki....dh mcm beruang kutub melompat aku tgk...

Dgn dye ni jgak la 1st time aku jmpe family sbelah perempuan...nebes x nebes la aku mase tu....sblm smpi tu tekak aku punye la haus tp bile nenek dye angkat air mse tu tross ilang dahaga aku...dh xhaus dh....ribena???tu la air yg nenek dye angkat....tp aku ni x minum ribena...tp bt bsah2 tekak bole la... tula 1st time aku knal jmpe nenek dye...nenek dye cool je beb..gua takut jgak kne perambat ngan nenek dye...biasa la 1st time..hahahha..x bole blaa...then mak cik dye pulak kluar..Nor Zianah Othman aka KAK JANA nokkk...hahhaha...yg ni pon cooll jgak..mcm xde ape je aku tgk 1st time dye jmpe aku...aku yg mgelibas lbih ...

lg 1 kitorg ni slalu cakap psal mkan tp yg pelik ny kitorg akan bergaduh bile nk pilih tmpat makan....bkan sbb ape,msing2 xnk suggest tmpat makan...ikot je katenya......biasa ny sblm aku jmpe dye,aku akan suh dye decide mane nk mkan sbb mmg aku xkan decide....tp tmpat pebret aku smestinya ikan bakar kt tip top ikan bakar laa...ni dye la yg ajar....asik mgidam je aku...dh mcm dadah pulak...menu wajib ikan pari bakar + baby crab...samokkk wooooo....kdang2 mcm2 mkanan pelik yg aku xpnah mkan tp aku kne paksa mkan jgak.....sushi king???mmg xla aku nk suk..bape kali dye ajak msuk...nk msuk bole tp masuk sorg laaa...hahahhaha.....

singapore????..gua pg singapore baiii....hahahaa..ni sume dye pnye keje la...law x lpas aku beli 1 kasut futsal baru derr..universal studio???fuiyyyooo...pg tu xpsal2 aku kne grak kul 6 dri kluang sbb tiket tu kul 8 dri larkin...sejuk baiiii...mate ni jgn ckp la kn....awek pnye psal,xpe...abg steady....hahhaha...tp yg xbest ny adik dye pon ade..lorrr...xde laa...ok gak dapat gak aku knal ngan adik dye..name dye hery????..name aku gak tu...mak name abg tu....aku suke gler tgk dye mase tu...senyum,ketawa...aku bhagia...taw bhagia????...sape yg xde jodoh tu,nti korg taw mcm mane bhagia korg rase bile dpat spend mase ngan gadis kalian...hahha..gua mkan nasi ayam kt singapore 10 dollar baiii..kt sini ade la jgak dlm 20 lbey....makkk aiii...

konvokesyen???
mase ni lah dye 1st time bertentang 6 mata ngan mak ayah denn...hahhaa...aku rilex je sbb aku nk konvo kn...msti la suke time tu...dye yg gelabah skitt kott...hahhha...tp yg klakar ny lpas abis konvo tu aku jmpe dye dlu then baru mak ngan ayah...hahhaha..bkan ape, aku xjmpe cari mak ngan ayah mse tu..dye la pling snang plak nk cri..biasa ssah baiii...hahhaha...mule lah sesi suai knal MDS kt situ...ayah aku ckap cantikkk baiiii...tgk la anak sapa idakkk????..=).....pandai pilih...then kitorg amik gmbr same2,mak ngan ayah dh bt dye mcm family plak...mcm dh lame knal aku tgkk...aku ok je...

RAYA pulak???...ni hah 1st time dye dtg umah aku...umah aku biase je...rumah murah...sory la ye tuan empunya badan klau anda xslesa..tu la paling slesa yg sy ni bole bg..tu pon bkan harta bende sy..tp harta bende bende bapak sy yg punye....dye ok la mse kt umah aku....makkkkk cikkkkkk   =)  ...tula yg dye pgil mak aku mse dye bgun pg...mak aku yg cter la kn...hahhahhaha...mse tu dye dtg umah aku 2 hari kott...then aku hntr dye balik jb bserta paksaan utk beraya bersama-sama rakan beliau.....maluuuu!!!!!!!!1 segannn!!!!!!...tp xpe abg hensem...folow jela..syg awekkk kn...puuihhhh....hahaha....byk jgak la umah aku beraya...duit raya pon dapat derrr...dh besarrr kn...=)..senyum lg awokk ye...

Gaduh???berbalik soal gaduh....kbyakan gangterisme yg berlaku antara kami dimulakan oleh beta...beta slalu cari psal...kdang2 bile aku gaduh ngan dye ishhhhh gggrrr...mcm aku nk smack down je bdak ni aku rase...bole jd punch bag aku jgak...mane x ny gerammm...kdang2 bile aku gaduh ngan dye aku down gleerrr...adat la bergaduh..lame2 ok jgn risau...=).....byk la gangsterisme yg jd dlm setahu ni...kdang2 u yg mulekan u taw x???...ok abis kt sini....=)...

byk kenangan aku dgn kau.....

365 tu lah total days i'm be ur man u noe..i noe...dh byk dgaan cabaran kite jmpe setahun ni..kite ni pon bru setahun jagung lg..mcm u cakap,journey kite panjang lg...satu je i harap kn,supaya hati u xkan pernah berubah utk i...

terok mcm mane skalipun terima la...
jahat mcm mane skalipun maafkan la...
kurang mcm mane sekalipun senyum la....
terpaksa mcm mane sekalipun ihklas kn la...

Remenber dis i have mentioned it to u bfore 

" No matter what happen i'll standing by your side "

365 days ago











2 Orang Berkongsi Pendapat:

Fatin Ramlan said...

HAPPY 1st Anniversary kakak.. Semoga bahagia ke anak cucu. Doa seorang sahabat sentiasa ada mengiringi perjalanan seorang sahabat yang di sayangi. Allah ambil mereka, kemudian Allah hadirkan dia untuk memberi kakak ukir senyuman kemudian memberi kebahagiaan. Walaupun kebahagiaan itu tidak sama, namun memberi makna kan. Semoga kekal sampai ke syurga. InsyaAllah..amin..

miszATIN said...

Thanks atyn. Really mean it. <3