Sunday, October 12, 2014

ESP SHAKLEE : Soya BERBAHAYA ? Beza NON-GMO & GMO Soya

Assalamualaikum readers~

If kita buka cerita pasal SOYA confirm ramai yang mimpi ngeri dengar kan ? Yela orang sana cerita SOYA tak bagus untuk preggy mom. SOYA tak bagus untuk budak-budak. SOYA tak bagus untuk itu untuk ini. But we still drink that kind of soy. Takpe maybe ramai dari kita still tak tahu menahu tentang perkara ni. Jom kita kupas kenapa SOYA tidak bagus untuk kesihatan ?Firstly kita kena tahu SOYA ni terbahagi kepada dua jenis iaitu GMO SOY & NON-GMO SOY. Haaa confirm menari-nari dalam kepala tu apa beza GMO & NON GMO kan ?

GMO SOY.. 
GMO ialah Genetically Modified Organisms. Yang bermaksud organisma (baik haiwan mahupun tumbuhan) yang sudah diubah kandungan genetiknya oleh manusia. Tahukah kita hampir semua produk makanan kita ambil seharian sebenarnya adalah produk GMO ? Kenapa ?

Sebab kita perlukan makanan lebih banyak dari yang pasaran sedia ada mampu bekalkan. Jadi pakar industri pemakanan terpaksa mengubah genetik tumbuhan atau haiwan supaya tanaman cepat masak, buah-buahan lebih besar, kandungan minyak lebih banyak, haiwan cepat matang dan macam-macam lagi. So takde lah jadi krisis kekurangan makanan berlaku.

Sedarkah kita perubahan genetik ni bukan sahaja berlaku kepada soya tetapi berlaku kepada hasil pertanian yang lain ?

NON-GMO SOY..
NON-GMO Soy bermaksud soya yang dihasilkan tidak diubahsuai secara genetik. Ia bermaksud soya tersebut tidak dicampur dengan bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan. Kebiasaannya tumbuhan bukan organik akan ditambah baja kimia untuk membantu tumbesarannya. Bahan kimia inilah yang bahaya dan memberi kesan sampingan.

Kacang Soya GMO sudah semestinya adalah lebih murah berbanding dengan NON-GMO. Bagi yang tak tahu lagi NON-GMO ni boleh didapati di dalam ESP SHAKLEE.Apa itu ESP SHAKLEE ?

ESP adalah protein soya berkualiti tinggi yang diproses dengan suhu yang rendah bagi menjaga kualiti protein dalam kacang soya dan diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone. Untuk pengetahuan kita semua, protein soya dari sumber tumbuhan lebih mudah dihadam berbanding protein daripada sumber haiwan.

Antara kelebihan mengamalkan ESP :

  • Menjadikan kulit muka yang cantik, halus, gebu dan berseri
  • Membantu menghilangkan jeragat dan parut di muka (termasuk bekas jerawat)
  • Membantu melancarkan penyusuan susu ibu
  • Membantu badan ibu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi cepat kenyang 
  • Menganjalkan kulit dan payudara yang kendur
  • Membantu dalam menurunkan berat badan dan cepat kenyang
  • Memberi tenaga berpanjangan kepada badan dan meningkatkan kesihatan tubuh secara menyeluruh
  • Membantu tumbesaran fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • Untuk yang mengalami masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat


Well rugi rasanya bagi yang belum mengenali HOT SELLING PRODUCT ni tapi masih belum terlambat untuk anda memiliknya hari ni. Anda boleh berkongsi dengan adik beradik, sahabat taulan, jiran tetangga, sedara mara untuk dapatkan BUY 6 FREE 1 atau boleh terus dapatkan dengan harga yang super duper jimat hanya padan bulan OCTOBER 2014.

Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:


FATIN NAZIHAH RUSLIN
♥ sms/whatsApp: 014-9194898
♥ Instagram : fatin shaklee
♥ Emel : fatin_nazihah@yahoo.com
♥ Fb: Fatin Nazihah Ruslin
0 Orang Berkongsi Pendapat: