Saturday, July 31, 2010

3 in 1

In mood rajin kemalas-malasan nak meng-hupdate blog sebenarnya. Tapi sebab nak hupdate jugak maka terbitlah latest entry nih. Assignment memanggil2 nih tapi rilek la kejap. Cehh macam rajin je nak buat sekarang. Urmm by the way, entry kali ni merangkumi tiga aktiviti yang aku dah join selama 2-3 minggu nih. Really enjoy it !

Aktiviti Pertama ==> Pecah Tanah di UITM PASIR GUDANG

Rasanya dalam 2 minggu lepas. Disebabakan uitm kampus baru bakal dibina di pasir gudang maka kami lah terpaksa meramaikan majlis tersebut. Dapatlah jugak jumpa menteri pendidikan face to face. Terpaksa korbankan masa tidur hari sabtu sebab majlis nih dan tak dapat balik rumah. Betapa gedik nya aku nak balik rumah every week ! haha Takdelah minggu nih aku tak balik ok ! Sebab balik rumah mesti tak buat apa dan asyik lah menghadap tb. Overall majlis pecah tanah nih berakhir lepas zohor dan sampai je bilik semua melabuhkan tirai di katil masing2. =)

Pagi2 dah get ready

Semangat time nih =p

Adik2 kuh part 1

Adik2 kuh part 2

Aktiviti 2 ==> Walkhaton Go green Selamatkan Bumi Kita !

Haa ! Aktiviti nih berlangsung sehari selepas majlis pecah tanah. Aktiviti yang ditunggu2. Seawal pagi mereka2 yang berkenaan sudah bersiap sedia di hadapan office admin. Begitu semangatnya nak ber-walkhaton nih. Mula2 tuh aku memang tak berhasrat nak join pun tapi atas pujukan dan rayuan adik2 tershayang nih aku pun join jelah takat berjalan je kan. Tapi hampir nak pengsan jugaklah even jalan pun. Yela dah lama kot tak jogging ke buat aktiviti yang macam gnie. Masa walkhaton nih ada competition cheers tau dan nak tau tak we all menang tempat pertama ! Semangat itu penting ok ! =)

Pagi2 dah tercongok depan kampus =)

Abaikan brader peace tu buat seketika

Adikkuh fieza dan ika

Kepala ting tong dengan zati

SL terbaik wok !!

Muka2 penat ker ??!! Belum mula pun time nih =_=

Aktiviti 3 ==> Explorace Kelab XPDC

Setelah mendaftar sebagai ahli kelab xpdc beberapa minggu yang lalu maka satu aktiviti telah diadakan pagi tadi bertempat di hutan bandar. Aku masuk kelab nih sebab aku sukakan aktiviti2 luar. Sangat best ok !! Lagi2 kalau aktiviti mendaki gunung, peberet wei ! Just tak berkesempatan nak join mane2 kelab buat aktiviti. Bdw, explorace tadi pun we all dapat tempat pertama lagi. Yepiiii !! Tapi cukup geram dengan brader2 yang jaga checkpoint, dahlah suruh buat macam2 then dengan menipunya lagi sabar jelah ok ! Nasib baik sporting layan korang dan korang pun sporting kena buli dengan kiteorang haha ! Tak pernah2 aku makan peria tapi hari ini dalam sejarah aku telan peria yang pahit tuh. Buat2 macam makan timun sudah. Terbaik ahh ! =)

Berada di tempat penamat. Berentap dengan satu lagi group.

Tengoklah muka kami ?? Takdelah teruk sangat sebab ada yang lagi teruk ok !

See muka mereka ??!! haha

Red indian malaysia yang sebelah kanan dan kiri aku tuh

Apart of ahli kelab xpdc

Cukup sporting bebeh !



2 Orang Berkongsi Pendapat:

asha shalina said...

haha...best. aku pn busy gile seh.

miszATIN said...

yup.. wah betol2 jadi warga upm ko haha aktip oOoO ngeh3