Monday, April 2, 2012

#Hiking Expedition ^_^

Assalamualaikum~

Alhamdulillah finally selamat tinggal buat satu lagi sem. Satu yang aku kesal, tak ada rasa tanggungjawab dalam diri tu. Even you bukan orang last yang tinggalkan kolej, but please just tidy up your own place lah. Aku ni dari dulu jadi antara orang2 last yang tinggalkan kolej & aku rasa sem ni antara bilik yang paling worth. Sorry to say kalau you all tak dapat kolej lagi sem depan & kalau rasa sem depan taknak apply kolej dah, rasanya tak perlu kot you all nak buat macamtu. =_='

Haaa panjang tak mukadimah aku ? hahaha No lah actually aku bukan nak story pasal tu pun tapi dah alang2 kepalang kan. Last semester break, aku joined hiker jb club panjat gunung kat cameron highlands. Successfully covered 5 summits which was Mount Brinchang, Mount Berembun, Mount Perdah, Mount Jasar & Mount Ubi ( replacement for Mount Irau ). Just imagine 5 gunung dalam masa 2 hari. But not impossible kan ? 

For this semester break plak, once again aku join mountain hiking expedition under sports unit UiTM JB. Tapi kali ni kita ke perak plak. Gunung Berkembar Liang East West Tg Malim, Perak. Korang pernah dengar ke nama2 gunung ni semua ? Tak ? hahahaha For sure lah aku pun sama. Hopefully kali ni dapatlah tengok sunset & sunrise. Haritu tak dapat nak tengok sangat pun. Doa banyak2 dapat tengok keindahan ciptaanNya ni. Aminnnnn =)

See you all in the next entry okay ? InsyaAllah. Have a nice day people. :)

Puncak pertama, Mount Perdah~
Puncak kedua, Mount Jasar~

Puncak ketiga, Mount Berembun~
Puncak keempat, Mount Ubi~

Puncak kelima, Mount Brinchang~

Baju sponsor we all, cantik kan ?? :)


Notakaki : Dulu masa awal2 masuk U, join kelab ekspidisi & rekreasi dengan tujuan dapatlah buat aktiviti luar macamnie. At last kelab tu sunyi sepi tanpa apa2 aktiviti dah. Last activity kelab tu explorace kat hutan bandar. Never mind, i'm happy with sports unit punya aktiviti :)





2 Orang Berkongsi Pendapat:

AwieKashi said...

wah...tak ajak pun g XPDC... takpe cek!

miszATIN said...

Tak cakap pun tak pergi... ;)