Tuesday, November 20, 2012

Dulu VS Sekarang o____0


Assalamualaikum,

Alhamdulillah kita masih diberi peluang untuk terus meneruskan kehidupan. Masih diberi peluang hidup dalam sebuah negara yang aman dan damai. Di bumi Gaza sana ramai yang sedang menderita. Apakan daya kita untuk turun pergi berjuang bersama mereka. Kita hanya mampu mendoakan mereka. Bukankah doa itu senjata orang mukmin ? Fikir-fikirkan lah :)

Baru-baru ni keputusan UPSR diumumkan. Alhamdulillah my dearest cousin dapat 5A.Makin pandai plak budak-budak sekarang ni kan. Soalan makin lama makin senang kot HAHA Teringat zaman-zaman ambil UPSR dulu, parents give reward for every A's you get.Kalau tak silap setiap A tu rm50 ke rm100. Gila kau taknak free-free je kan ? That's mine lah, korang tak tahu la kan. Tapi budak-budak zaman sekarang lagi advance ! Dapat 5A terus demand laptop HOHO Nampak tak ber-DOUBLE TRIPLE daripada kita yang dapat reward dulu-dulu ni HIHI

Another news yang keluar dalam Metro harini, sebab gagal dapat 5A dalam UPSR, Hafeq Shakirin Abd Halim bersembunyi di dalam dewan kira-kira  satu kilometer dari sekolah selepas ibubapanya melaporkan kepada polis kehilangan anak mereka. Kalau tak silap, pihak sekolah tidak senaraikan dia dalam senarai pelajar yang dapat 5A. Dia cukup tertekan sebab parents dia taruh harapan yang tinggi. Kesian kan ? Baru UPSR dah macamtu akan datang ? Fikir-fikirkan lah :)






1 Orang Berkongsi Pendapat:

AwieKashi said...

wah...gempak..tahniah!!! huhu