Wednesday, August 13, 2014

GLA COMPLEX : Terbaik untuk Pesakit Cyst & Fibroid

Assalamualaikum.

Cyst dan fibroid adalah penyakit yang sinonim dengan wanita kerana 75% wanita akan mengalaminya. Satu kemungkinan yang tinggi untuk kita juga mengalaminya. Tapi tahukah kita apa itu cyst dan fibroid ? Malangnya jika kita sekadar tidak ambil peduli, fibroid boleh bertukar menjadi barah atau kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal. Terdapat dua cara menghilangkan cyst dan fibroid iaitu sama ada melalui pembedahan atau pengambilan supplements. 

Punca berlakunya pertumbahan cyst & fibroid ini adalah disebabkan ketidakseimbangan hormon dalam tubuh badan kita. Pertumbuhan luar biasa ini berlaku pada sel di dalam rahim wanita dan adakalanya tumbuh di dalam ovari. Oleh itu pengambilan supplements amatlah digalakkan sebagai langkah pencegahan.

Salah satu supplements yang boleh di ambil adalah GLA Complex. Ia adalah salah satu vitamin bagi langkah pencegahan masalah cyst & fibroid. Ia bukan sahaja dapat mencegah, malah dapat membantu merawat masalah ni. Kita selalu salah anggap di mana apabila kita mengambil supplements mindset kita akan terus set akan kembali pulih dalam masa yang singkat. Supplements hanya sekadar membantu dan mencegah. Rawatan secara lebih terperinci dari doktor pakar juga perlu dilakukan. Pengambilan secara konsisten mungkin boleh memulihkan kembali dengan izinNya.

Kebanyakan GLA dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO). Mesti selalu dengar kan ? Tapi apa beza GLA Shaklee berbanding EPO lain ? GLA Complex Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali berkesan dari EPO. Shaklee mengestrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.
GLA Complex juga menjadikan hormon lebih teratur, dapat melegakan kesakitan semasa period, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. Sebagai bonus, kulit pun akan menjadi semakin cantik dan halus. 
Pertanyaan, konsultasi dan order boleh hubungi saya di:

FATIN NAZIHAH RUSLIN
♥ sms/whatsApp: 014-9194898
♥ Instagram : shakleebyfatin
♥ Emel : shakleebyfatin@gmail.com
♥ Fb: Tips SIhat & Cantik, sila klik LIKE utk info terkini0 Orang Berkongsi Pendapat: