Thursday, February 10, 2011

D'terrace BBQ & Steamboat

Sikalang mari kite sambung cerita masa cuti. Kan aku pernah cakap yang aku tak betah duduk di rumah kan ? Sesampai je aku di jaybee hari rabu tuh aku terus pergi rumah sha. For what ?? haha ! Pasti lah ada planning baik punya beb.. Malam tuh aku dengan sha merayap ke mcD untuk melantak. Dinner pukul 2 3am, mana lah perut tak terkejut kan. Dinner ke dipanggil ek ??hihi

Lepas lepak mcD tuh. kiteorang merayap sampai ke dataran sana. Cari d'terrace house. Siapa cakap tak jumpa ?? Sha kan dah ada. Ikut je petunjuk dya, Cehhh konon nak menajamkan skill driving yang tak tajam2. Tapi agak menakutkan lalu kat nong chik sane pagi tuh, yela sunyi kan. Then kiteorang terus pecut balik permas.

Tapi kan korang. Tapi lah kannn aku tak nak cerita pun pasal tuh sebenarnya tapi TERcerita lah plak kan. Bak kata pepatah melayu terlajak perahu boleh diundur terlajak tulis haaa.. korang sambunglah sendiri mengikut kesesuaian dan suku kata yang tepat haha !

Okeh ni cerita yang sebenar ye anak2 sekalian, khamis malam lepas magrib macam tuh baru lah kiteorang bergerak ke sana. Aku ajak kazen aku yang bapak cool tuh ( bak kata pak lang aku lah ) Lagipun sha kenal kazen aku so takde hal lah kan. Sampai kat sana, terpaksa lah lepak jap sebab penuh la beb. Tempat nih agak femes lah kalau korang tau tempatnya.

Lepak situ dari pukul 9pm sampai kedai tuh nak tutup tau hihi Makan situ boleh dapat aiskrim percuma. So korang bolehla bawak bas rombongan cik kiah ke sana. Komen aku, memang delicious beb kat sana. Lagi2 kena kat aku yang memang tengah mencari2 steamboat yang sebenar. Jum kita pergi lagi jum hehe Kebetulan sebelah meja kiteorang ada celebrate birthday, dengan kiteorang sekali dapat kek. Chocolate mint i guess. Sedap nanat kek tuh. Thanx la kat orang yang memberi tuh.

After membesaukan perut di d'terrace tuh kiteorang lepak kat danga bay jup. Jalan2 cuci mata tengok haiwan2 yang cumel2. Aku pun pelik dorang dok ber-basikal kat danga tuh tengah2 malam. Kalau aku lah kan, ber-basikal atas katil lagi syiokk kot hehe ! Tapi malam tuh besh giler spend time dengan paan & sha. Sebab tiga2 dapat driving. Ingat nak pergi bazar karat kat bandar tapi memandangkan dah pukul berapa kan, so kiteorang terus balik jelah. Next entry nak cerita kedai makan sebelah d'terrace plak.

Notakaki : Kalau korang selalu jalan2 kat belog aku nih, korang akan perasan yang aku cerita pasal makan jelah. Makan dan makan. Gambar pun akan ada makanan dan makanan ajelah ye hihi Daaaaaaa ^_^


Sempat je snap kat danga bay

Puas hati dapat makan

Akibat terlalu sedap, dah nak habis baru capture hihi

Ni pun same, tinggal saki baki baru nak snap

My kazen yang cool ^_^


My bestie shasha ^_^



4 Orang Berkongsi Pendapat:

Asha Shalina said...

haha..aku teringat ikan hancur.. :D

miszATIN said...

tau takpe..
tapi okeh lah not bad =)

ejulz said...

makan aje keje.. ish3.. heHe

miszATIN said...

ejulz~
makan itu hobi..
hobi itu makan hehe