Friday, March 11, 2011

Muzium Kesenian Islam yang INDAH

Hi you ollz !
Lama dah kan tak hupdate ? Semak samun dah rasanya kan. Never mind harini aku dah bersihkan semak2 tuh semua. Entry kali ni akan dipenuhi pict2 jep. Im trying to write a short entry. Korang mesti rindu aku kan ? Ada yang cakap bila kaw nak hupdate lagi ni ? Cehhhh jangan nak bajet sangat lah kan muahaha

Last saturday MBA buat trip ke Muzium Kesenian Islam Malaysia. Pagi2 dah suruh berkumpul tapi dalam pukul 7lebih jugaklah baru bergerak.Nak dekat tengahari jugaklah selamat tiba di muzium yang tersergam indah nih. Before this ada jugak pergi planetarium, tasik dekat area2 situ tapi siri ( dengan memek muka yang terlampau, siri bermaksud serius ) tak perasan pun muzium nih.

Memang chantek siri aku tak tipu. Sedang asyik tengok barang2 dalam muzium tuh, suddenly aku macam terperasan seorang pakcik nih. Macam aku kenal jep, dengan was2 aku mula mendekatkan diri aku. Urmmm pakcik adnan ?? Itu assumption pertama aku. Yang pasti dya memang kawan arwah ayah aku. Dya bersama anak bongsunya. Ada trip barangkali. Alahaiii comel giler anak dya walaupun dya tidak sesempurna kita. Alhamdulillah dya ingat aku. Just aku yang terlupa nama dya. Lepas mintak diri untuk beredar aku pun kontek nenek aku. Agak memalukan ye bila nenek aku ketawa. Bukan adnan lah ten, hamdan ! haha Sorry ye pakcik hamdan, lupa sangat nama masa tuh.

Nak tau tak ?? Petang tuh kiteorang rasa macam main explorace dekat kl tuh. Hujan sangat lah lebat masa nak balik. Tapi syiokkk habis. Best layan miss NFU & miss MAZLINA karok dalam bus. Overall hari yang sangat memenatkan tapi tetap balik permas malam tuh jugak. Tak join pun aktiviti kolej, dorang buat ladies nyte. Yang lain sila layan pict ya~














Kubah yang sangat chantek ^_^

Antara masjid2 di dunia ~







Gunting yang agak panjang kan ??

Teka lah ape ni ? Sijil pernikahan tau~

Kain yang diletakkan di atas kaabah~

Sempat ambek nih jep, mata wang zaman dulu kala~



2 Orang Berkongsi Pendapat:

oja_alia said...

seriusly,,chantek oren hitam!!

miszATIN said...

siri ????!! hehe