Thursday, March 11, 2010

Again and again !

Panas tajuk entry nih ek ?? Apa yang again and again tu beb ?? Hahaha takde ape sebenarnya just nak cakap asyik berjalan jep. Hari ini ikutkan jadual aku malas dah nak keluar lepas mood aku hilang pagi tadi. Tapi sebab aku dah plan nak pergi hospital so just jalankan misi nih jela for today.

Masa awal2 rancangan, aku dan son ingat nak pergi visited yana's father kat HSA. Ayahnya kena operate sebab ada saluran yang tersumbat di jantung. Mempunyai risiko yang tinggi tuh ye sebab bersangkut paut dengan jantung. Kalau aku tak pergi hari ni that means tak tahu la bila lagi aku akan pergi. So i decided nak contact oja kalau2 dye boleh teman aku setelah son memberi kata putus tak dapat join the club. Mesej masuk , urm dari oja. Kebetulan dye ada kat plentong and setuju mahu join the club.

Exactly aku bukan ape nanti just aku sorang pompuan dalam kereta huhu Aku selamat sampai di HSA around 12 ++ gtu lah. Thanx to jojo yang sudi menghantar kami ke sana. Walaupon naik kereta dengan kaw aku rasa nyawa aku 75% akan melayang haha ! Takdelah aku guwau jep ! Kat mana2 boleh mati an kalau dah tertulis. Then yana pick up kiteowang kat bawah tuh disebabkan waktu melawat jam 1pm so we all just borak2 kat bawah dulu.

Masa kiteowang naik atas ayah yana still dalam bilik operation lagi. Dapatlah jumpa mak yana kat atas. Kalau tak silap lah dalam 7jam kot ayah dye dalam bilik tuh. Lama kan ?? So kowang jagalah kesihatan baik2,, Ceh2 ! cakap orang pandai. Kaw sendiri kolestrol tinggi. Silap hari bulan kaw jalan dulu taw tak huhu Kesian tengok family dye. Ye, aku faham yana perasaan kaw. Aku pernah merasainya sedikit masa dahulu. Tapi kaw masih beruntung. Menunggu orang yang masih taw dye sedang bernafas. Walaupon kadang2 sekelip mata boleh jadi sebaliknya kan. Banyakkan berdoa dan bersabar k. Allah suka pada hambanya yang bawak bersabar dan tidak cepat melatah. Aku doakan ayah kaw akan kembali sehat macam selalu =)

Around 2++ kiteowang chaw dari sana. Ke mane ye ?? Kami menuju ke kampung melayu untuk menikmati ABC tatkala tekak ini rasa sungguh kering sekali ( eh ! tol ke ayat aku nih ) Aku dengan oja tak makan pon, makan semangguk ABC tu pon dah buat kami kenyang. Just si azhar ni jela yang melantak isk3 kuat makan jugak kaw ni arr ek ??

Lepas perut dah kenyang kami menuju ke jusco permas jaya plak. Jojo nak jumpa kawan kesayangan dye si ungku azrul haha ! Aku dan oja merayap ke watsons dulu malas nak tengok drama swata dowang tuh haha pandai ker mereka berdrama swasta ek ?? Mencarik pencuci muka dan krim olay si oja nih buat aku sungguh geram. Sebab madang asyik takde jep. So aku suggest suruh oja guna produk lain. Nak tahu produk apa ?? SAFI BALQIS hehe ! Produk pertama dulu masa awal2 aku kenal semua benda alah nih. Actually, safi ni ok la just dah lama sangat aku pakai so agak sedikit bosan la kuut.

Biasa ada aten dan oja. Gambar mesti ada punye beb. Hah tak caya ?? Kalau tak percaya bagus lah haha ! Sila scroll ke bawah untuk mendapatkan jawapannya. Ni ada lagi satu berita gembira. Aku sudah bergelar makcik. Siang tadi aku terima mesej dari abang sepupukuh cakap kak pza dah selamat lahirkan sepasang kembar. Im so excited to heard that hot story. Dan serta merta aku menelefon abang tapi tak dapat plak. After that telefon ibu pon sama tak dapat. Jalan terakhir aku menelefon nenda dan dapat !! Nenda turut gembira sebab sudah bergelar nek yang haha ! Aku ketawa bila nenda ku mendapat status itu. Aku juga tidak terkecuali ditertawakan oleh nya sebab aku pon dah jadik makcik. Ha nenda aku nih cool dan sporting. Sayanggg nenda !

Nama tok si kembar rasanya belum ada kot. Agak jeles bile around 8++ akak sepupukuh menelefon dan dye on the way ke hospital tengok baby. Baby selamat dilahirkan di KPJ Shah Alam. Memikirkan aku di jaybee i felt so sad ! Takpe nanti dapat tengok jugak kan. Doakan kak pza cepat baik dan jage baby baik2 ok.. Okla people cter asmaradana dah nak start dah nie.. Got to go now. See then ! =)
Teka lah kami di mana ??

Aten bersama jagogot..

Masa nih nak tengok baby taw, last2 tak dapat huhu

Bersama yana masa pergi kl arytuh..
Ha nie lah anak buah kuh yang baru dilahirkan petang tadi.. =_=



2 Orang Berkongsi Pendapat:

aliashah.. said...

hahaa!nice story,,npe xcakap ko blagak di HSA..jojo blagak di kg mlayu,,heee!
hmm..kok ye pun,produk terbaru aku pun ko sebut ye..dush2!

miszATIN said...

jgn takbur tak bertempat ja nanti kene damn haha
ha ! nanti amek gambar sebelum dan selepas menggunakan safi k ??
boleh masuk entry aq akan datang k.. hahahha