Thursday, April 29, 2010

Berjalan Lancar

Semalam aktiviti aku cukup menarik. JPJ test hehe Korang tahu apa aku rasa dari hari sebelumnye?? Memang cukup cuak plus segala2nye larh. Mungkin bagi orang yang pernah lalui akan rasa macam apa yang aku cakap nih. Bukan selalu dapat rasa macam gnie kan ?? Tapi semalam aku still tido lena sampai pukul berapa aku bangun tah.

2 hari sebelum tuh aku ada latihan tambahan selama 3 jam. Jom aku cerita serba sedikit pasal pakej yang aku ambil kat IMBR nih. Dekat IMBR nih terdapat 2 pakej yang boleh korang ikuti. Pertama, biaselah pakej kancil dan satu lagi pakej myvi. Pendapat aku tentang pakej yang aku ambil nih secara personal lah ye, aku amat berpuas hati even harga dye mahal sikit dari biase. Cuma yang aku tak puas hati pasal nak booking dye, peh padat giler jadual dye mak cakap. Buku booking depa sentiase penuh,, memang kaya IMBR nih weyh.

Owh dok sebut IMBR2 banyak kali, apa tu erk ?? IMBR tu adalah singkatan kepada Institut Memandu Bunga Raya lah. Alah yang aku dok sibuk pot pet pot pet nih. Teringat waktu mula2 datang situ nak daftar around bulan februari hari tuh dan sekarang semuenya dah settle dah. Syukur alhamdulillah. Macam tak percaya pun ada bila aku dah lulus ujian JPJ. Sungguh ! aku tak percaya. Sebab aku ingatkan percubaan pertama aku pasti gagal. Tapi atas berkat doa yang tidak putus2 sepanjang ujian aku berjaya jugak.

Aduh, banyak dah aku melencong rupenya, niat asal aku dari tadi nak cerita tentang kelebihan pakej yang aku ambil tuh hehe Maafkan hamba ya. Ok2, antara2 lah ye depa akan ambil dan hantar u oll tapi untuk masa latihan dan masa test jpj lah ye. Memang depa ambil on time, terbaik wok ! Apa yang aku dapat info pelajar group myvi ini akan diberi pembelajaran lebih detail tapi bukan bermaksud group kancil tak detail tapi lebih padat sikit. Selain tuh depa akan suruh u oll memandu sendiri masa ambil dan hantar u oll. Care beb ! Lagik ?? In case kalau u oll gagal masa test jpj u oll dah tak payah bayar lagi untuk next booking latihan dan test jpj, kira belajar sampai lulus laa. Ha yang ini u oll diam2 eh ?? cikgu aku cakap bagi group myvi pegawai jpj dye dipilih antara yang terbaik dan masa aku test memang pegawai dye cukup2 ok. Tapi tak tahu lah apa yang cikgu cakap tu betul ke tidak. hahaha Tu jelah yang aku ingat setakat nih nanti ada lagi yang tertinggal aku hupdate ok ?

Pengalaman aku during test tuh oklah, tak ada bad things happened. Mula2 agak cuak sebab first candidate dah failed tang bukit. Untuk makluman, hari tuh just 6 calon myvi je yang test yang lain semua calon kancil. Masa kena tang aku dekat parking aku ade sedikit masalah. Aku pelik kenapa aku masuk parking tak macam selalu. 2 3 kali jugak aku keluar masuk nak betulkan posisi kereta dan alhamdulillah ngam2 choi wa cakap lu. Rupenya box parking 2 untuk kancil daa ingat body myvi dengan kancil sama ker ?? Then dah selesai aku pergi ke pondok jpj depa dok tanya kenapelah ang dok lama sangat kat parking tu dik non ?? haha aku ingat depa dah nak gagalkan aku tapi tidak. Masa dok tunggu depa dok cop2 sibuk tanya makayah aku kerja ape. Mula2 ingat malas nak jawab la nanti kang dye kasi gagal mampus aku. Dan aku pun mula la beramah mesra dengan pakcik2 tuh ( pakcik la kutt ). Dan belanjutan nak buat anak angkat dan adik angkat plak pakcik nih. Terus aku mendiamkan diri, dah sign borang tuh aku terus chaw, takut den hehehe

Part tuh dah selesai dan masa test jalan raya plak tak ada masalah sangat just lepas turun susur plentong tuh ada kereta rosak. Aku berhenti dekat situ dan bila nak jalan balik kereta terundur sikit ha amek kaw kena hon dengan kereta belakang. Yang kaw dok dekat dengan aku kenapa dah tau aku still L kan ? Masalah tul kan dengan orang2 gtuh. Tapi yang paling penting nasib baik abang jpj tuh suruh teruskan cepat. Dalam hati bersyukur sangat, TERIMA KASIH ye abang jpj. Dan aku kembali ke IMBR dengan selamat. Lepas tuh duduk berbual2 dengan rakan myvi yang lain sementara tunggu cikgu yasin nak hantar kami semua balik. Seronok berbual sampai tak perasan cikgu dah lama tunggu kiteorang. Sorry ye cikgu.

Lepas nih aku akan rindukan semua kenangan dari mula aku daftar sampailah aku dah lulus jpj. Belajar dengan cikgu yasin sangat best. One more thing masa nak isi borang P kat pejabat abang shahril suruh aku vote cikgu mana yang aku rasa terbaik dengan cara masukkan bola yang depa bagi kat lubang2 nama cikgu yang telah disediakan. Mesti korang dah tau kan cikgu siapa yang aku vote ?? Aku ada 2 pilihan whether yasin atau zaid. Tapi for me cikgu yasin is better laa. And i voted for him. Thanks a lot ya cikgu. Dan untuk pengetahuan korang pict2 yang aku sertakan nih di captured oleh him. Credit to him.


"Masuk tak nih cikgu ?? "

Ok abang jpj saya dah angkat tangan. Lulus ya ??

Pernah laggar tiang no 2 kat belakang tuh. Siyes tak perasan gler haha

Aku paling takut wat yang ini tapi at last berjaya,, yepiii !

Peace yo ! Lupe nak edit pict nih lak..

Kenangan bersama JKV 3730



4 Orang Berkongsi Pendapat:

Sarah said...

Wah first time dapat tahu ada package myvi ngan package kancil... hahaha... cantik pula myvi tu...

miszATIN said...

chantek kan sarah..
so sila lah amek package tuh yee =)

Sarah said...

Haha, dah terlambat. Saya kat Perak. Tak pernah nampak ada package Myvi kat sini. Saya baru je enroll package Kancil...

miszATIN said...

tak dapat den nak kata ape hehehe