Sunday, August 29, 2010

Bercherita tentang HATI

Selamat sampai kolej around 9pm. Terasa macam tak nak balik je tadi. Warghhhh !! Sebab tuh balik malam selalu excited je nak balik, pagi ahad dah tercongok kat bilik. Takpelah minggu ni kan last before cuti raya, yehaaaa..~

Nak bukak topik pasal hati dan perasaan sikit lah malam nih. Memandangkan semua dah tidur so aku dapat menulis dengan tenang sekali. Selalu blogwalking kat blog orang semua dok cerita pasal buah hati masing2 kan. Kenapa korang tak pernah jumpa entry pasal tuh kat blog aku ?? Soalan cepumas je nih. Sah2 memang aku tak ada buah hati lah kan ngeee~~

Meh2 aku nak story mory sikit, Ada la beberapa hari lalu sorang membe aku nih. Aku kenal dia since aku form 5 masa tuh dia lower6 kat sekolah aku. Adalah sorang classmate aku nih suka bebenor kat dia. Kawan punya kawan sampai la ni lah. Tiba2 hari tuh dia text aku, dia khabaq lagu nih. " NAK ATEN BOLEH ? " Bapak terkujat aku lemah jantung segala bagai laa. Tak ada arah melintang angin puting beliung semua tiba2 je kan. Bila aku tanya macam2 then dia cakap tak adelah gurau je. Aduh nak bergurau tuh masuk surau lah abang oii~~ Bikin jantung aku tercabut aje +_+ Tapi perangai dia nih aku tengok agak pelik jugak lah. But no comment at all. hehe

Lagi satu kes, adelah jugak membe aku nih. Tacing kot sebab aku tak jemput dia datang raya rumah aku. Masalahnya puasa pun belum habis apetah lagi raya kan ?? haha So di sini aku ingin menegaskan kepada korang yang nak datang beraya rumah aku tuh, pintu pagar rumah aku sentiasa terbuka okeh ?? Jangan cakap aku tak jemput plak. Yang tak boleh handle kalau nak suruh dia datang, aku kena masak ?? Owh i c.. aku kena masak ??! hahaha insyallah aku tolong nenek aku masak ye. Yela masak jugak tu kan.

Tadi masa aku tengah basuh pinggan kat dapur, makcik aku usha aku soalan baik punya. Dia tanya takde buah hati ker ?? Jawapan yang sangat mudah aku nak membalasnya, TAK ADA ! hehe Then ada soalan lagi tuh. Couple la balik dengan si tuttt. WHAT ??? Aku hanya mampu mendiamkan diri. Yup, soalan yang aku sendiri tak ada jawapannya. Dia sambung lagi, korang kan dah masuk U tak salah pun. Jawapan aku, TAK NAK ! Then dia boleh dukung anak dia yang bongsu and cakap tak lama lagi aku nak kahwen adehh masalah negara betul makcik aku sorang nih.

Aku pernah bagitahu dia dulu andai ada jodoh antara aku dan dia mungkin kami akan bersama lagi. Kita hanya mampu merancang kan sedangkan jodoh kita telah ditentukan. Awak tetap kawan saya sampai bila2. Study rajin2 kat sana and jagalah mak awak baik2. =)

Wahhh.. Tak pernah aku tacing2 pasal orang lain selain parents aku kat sini ekk. Takpelah kita nih hanya insan biasa yang banyak kekurangan tak salah nak luahkan ryte ?? At least lapang sikit dada tuh bila buat luahan hati. Yela nak ngadu kat ibu, dah takde ibu. Nak manja2 dengan ayah dah takde ayah plak.

Dah malam nih kang sok terpisat2 mata tuh dalam kelas. Till then, SELAMAT BERSAHUR ye.. =_+

View Image




2 Orang Berkongsi Pendapat:

abma said...

Tak tahu nak rasa apa entry ni.. nak ketawa pun ada, nak nangis pun ada, kepala dok fikir pun ada..
anyway, as looonngggg as u are happy and sentiasa ceria.. itu yang penting.

miszATIN said...

abma : thanks ya !! apa yang dok dipikir ye tuh hehe