Friday, December 30, 2011

Kenangan South Korea Part 2

Assalamualaikum~

Alhamdulillah at last berjaya upload semua gambar masa cuti bulan 5 hari tuh. Kenangan yang tak dapat dilupakan sampai bila2. Entry di mana gambar yang menceritakan segala2nya. Kalau yang belum or terlepas entry masa part 1 boleh klik sini ==> Kenangan South Korea Part 1. Before that jom kita layan lagu SEOUL from 2PM & SNSD yang cukup cumel ni. Antara tempat2 yang aku pernah pergi ada dalam video clip lagu nih :)


Kalau dalam entry part 1 stop sampai kat masjid Itaewon. Jom kita sambung berjalan ke Gwanghwamun Square plak. Dataran yang cukup besar. Korang boleh tengok sendiri kalau dari udara atas sumber ikhlas encik google. Berjalan dari utara ke selatan Gwanghwamun Square tu tak tahu lah dah makan masa berapa lama. Syiokkk sangat bergambar kan hehe ! Bila dah sampai hujung tu kiteorang jumpa Gyeongbok Palace. One of the history place kat korea. Tapi tak masuk pun, waktu tu pun dah nak gelap dah.










Gambar sepanjang perjalanan nak ke Gwanghwamun Square. Sempat snap and shopping lagi masa tuh. Orang kata menikmati keindahan alam ciptaanNya. :)










Okayyy cantik kan ? Aku suka masa kat air pancut tuh. Kalau waktu malam ni mesti lagi cantik tau. Sampai rumah dah magrib jugaklah, sepanjang kiteorang kat sana memang dinner kat rumah je. Nasi dorang tak sama macam kita kat sini, and aku kurang suka nasi dorang kat sana. Malam tuh kiteorang merayap pergi World Cup Stadium. Takdelah jauh sangat dari rumah uncle aku. Just perlu naik bas je. Kalau nak naik subway pun boleh jugak.

World Cup Stadium ni bukan hanya sekadar stadium. Kat stadium ni ada satu shopping mall. Ada cinema lagi tau. Kelassss gitu hehe. And kiteorang kemaruk ada satu game yang boleh snap pict kita sendiri. Lama jugak lah mengadap benda alah tu. Dahla benda tu kat tempat public, so buat muka tak tahu malu jela. Lagipun takde siapa yang kenal kita kat sana kan hahahaha !




Stop sampai di sini dulu. Tunggu last part from me insyaAllah. :)



5 Orang Berkongsi Pendapat:

Azwan@Mr Money said...

Wah best nyer, tringin gak nak g sane... tapi paling tringin nak gi jepun....

Brape total kos sorang kalau nak g sane? cu citer sikit.....

Nak kumpul duit nak ergi nie. hehehe

miszATIN said...

Yeappp, teringin nak g Jepun gak tapi kosnye lagi tinggi wo..

Depends la wan kadang ade org boleh dapat harga tiket flight murah, kat situ dah boleh save banyak kut. Kalau pandai cari tempat tinggal pn dah boleh save jugak. Tapi kalau pg time winter wooo tak tahan lah, pg time summer lah cantik sangat :)

Azwan@Mr Money said...

owh..... so bajet2x brape ea? average la, kire flight yg tak murah n tak mahal. hehehe... cam eksited nak pergi kan. hehehe

miszATIN said...

hahaha pergilah, sesekali tengok tempat org kan. dlam average 2000 ke 3000 gtu. Kalau rajin before nak pergi tu usha dulu tempat2 mane nak pergi semua so nnt senang :)

Azwan@Mr Money said...

owh..... start kumpul la skg. cewah...

Tapi kalau bleh nak gi time snow.. so kena plan awal2 la... bertuah kan dah merasa pergi sana. hehehe....