Sunday, February 14, 2010

Sama Cantik Sama Padan, GURUku !

Hari ni tanggal 14 februari 2010 bersamaan hari ahad. Ramai betul orang yang melangsungkan wedding hari ni. Baguslah, perkara baik tak salah pon kan. Tapi aku tumpang gembira jugak dengan seorang dari guruku yang turut melangsungkan hari bahgianya pada hari ni. Tahniah buat Ustaz Fauzi & Wan Habibah. Semoga berbahgia hingga ke akhir hayat..

Setelah mengatur rancangan, akhirnya aq, shontot, salma, oja, bobo, dan qila telah berjanji mahu ke majlis ustaz. Tukang membawa kami ialah cik safiah yg ku sayangi, thanks ya yunk ! Dowang lepak rumah aku dulu sebab aku masih belum mandi waktu tuh. Dalam 1 lebih kiteowang gerak tapi before tuh pergi ambil lyana kat jusco dulu. She bought present for bibah dan ustaz. Masa kiteowang sampai tuh, kedua2 mempelai masih belum bersanding jadi kiteowang pon masukla dulu. Ternampak cikgu rozilah dan kami pon menghampirinya. Cikgu lily pon ada tau. Betapa ku rindukan guru2ku itu. Peluk cikgu rozilah erat2 sebab perot dye dah kempis. Dah bersalin larh. Agak terkejot sebab dye masih dalam pantang sanggup datang majlis ustaz.. Tapi muka dye macam lain larh, tak tahu lah mungkin berseri baru dapat baby kot.

Nak cerita sedikit pasal Ustaz Fauzi nih. Dye nih start ajar aku masa aku form4 lagi. Tak lain dan tak bukan pastilah subjek agama. Kebetulan aku sambung form6 di sekolah yang sama so, masa aku upper 6 dye kembali mengajarku tapi subjek sejarah tamadun islam.Fuh,ustaz memang best giler sebab. sebab. bila dye masuk kelas jarangla dye ajar kiteorang. Dye suke bercherita. Kadang2 tuh memang dye nak ajar tapi bila masuk topik yang nak di ajar tuh cuma 30% je yang lagi 70% tuh dye akan pusing cherita lain. Lagi satu ustaz nih sungguh kelakar, suka buat kiteorang ketawa dan selalu jugak jadi mangsa nganjing kami. Dapat plak anak murid yang giler2 macam kami nih, yang hanya mampu ustaz lakukan hanyalah tersenyum. Masa aku form 5 dulu pernahlah jugak aku ceritakan masalah peribadiku padanya, kadang2 geram jugak nak bercherita dye suke main2 tau. Aish ustaz2, semoga sentiasa menyerlah dengan senyuman ye.

Komen tentang mempelai ?? Sangatla secocok.. Bagai pinang dibelah empat eh salah ! dua ok. Berdiri sama tinggi duduk sama rendah. Sangat suka tengok mereka tadie. Tema merah putih cukup menaikkan seri kedua2 pengantin tau. Gambar mereka di atas pelamin kurang jelas so aku tak upload. Before balik tadi baru nampak cikgu alias. Tak dapat nak berborak lama2. Just layan anak dye yang bongsu kejap dan mintak izin nak pulang. Sorry ye cikgu. Penat dah nak bebel panjang2, layan gambar jela eh.. Have a nice day people ! =)


Saat2 memotong kek bersama ;)

Tengoklah jelingan ustaz tuh, manja bukan.. Untuk bibah seorang ok he2

Senyum sampai ke telinga eh..

Wajah2 kami yang hadir..

Amboii jabbar bukan maen happening lagi ye..

Ha budak ni bile plak nak kahwen ?? haha



2 Orang Berkongsi Pendapat:

sitisaliza said...

ten..!!!
asal uke pngantin pompuan tuh cm ex-wife aqil hai ha...
tkezut aku tgk..

miszATIN said...

haah..
membe2 aq pon kap gtu taw..
bab dye mekap tebal kot..
2 muke dye nampak lain tuh =)