Tuesday, June 8, 2010

Luangkan masa bersama mereka

Aku bercadang nak tengok Lagenda Budak Setan dan alhamdulillah semalam aku dapat pergi tengok. Mula2 tuh bercadang nak pergi dengan jojo and burn. But at last burn tak jadi pergi nasib baik ada cousin aku si fahmee tuh. Kalau tidak aku dengan jojo je ?? Pehh tak terfikir pun ok ! Jadinya fahmee la jadi peneman setia aku, thanks la ye cik momeng ! Kalau kaw tak pergi maybe aku pun tak pergi laa hehe !

Keluar dengan orang lelaki nih tak syok sangat sebernarnya. Yela dok ikut je mana kita pergi. Tapi bagusnya kazen aku nih dye tak ikut aku masuk kedai sebab dye dah kenal perangai aku haha !So duduk jela kat luar sambil tunggu aku, biasa lah orang perempuan nih tak shopping dapat window shopping pun jadi lah kan ??!

Sebabkan movie lambat lagi nak start, kiteorang jalan2 lah dulu kat TC tuh. Lama dah aku tak merayap kat situ tapi takde pape yang minarik pun sebab takde benda nak beli kan. Sebab perut aku dah berbunyi aku ajak lah depa pergi makan. Ni lagi satu hal, aku tanya nak makan kat mana pun dorang tak kisah. So aku lah yang kena decide nak pergi makan katne. Last2 aku masuk jela kedai Rasamas. Tak kenyang makan kat situ lah, biasalah orang kuat makan kan hehe

Then, jalan2 lagi. Masuk satu kedai kasut nih dengan niat nak tengok2 jep. Tup2 keluar kedai dengan satu beg di tangan. Well, perkara biasa lah tu ekk ??

LBS nih sedih sebenarnya plot cerita dye. Aku akui memang rasa sedih tengok movie nih tapi air mata aku tak mengalir pun. Maybe aku rasa dari sudut dalaman lah. Aku tertanya2 jugak membe aku tengok dari awal sampai akhir menangis kan. Rupanya memang sedih, just aku tak dapat nak menzahirkan dengan air mata maybe dah kering kot tangki aku hehe ! Sesuai lah untuk pasangan2 bercinta tuh pergi tengok supaya tak terjadi macam dalam movie tuh. I hate Que haidar dalam movie tuh. Berkesan betul dye berlakon. Tahniah que ! Antara pict2 yang berkaitan dengan movie LBS :







After tuh, kiteorang terus balik. Odw balik nak beli pisang goreng kat tempat selalu beli masa zaman sekolah2 dulu. Tapi tak ada jual plak then nak beli dekat permas 1 ada pasar malam plak. Terpaksa la pusing balik nak cari pisang punya pasal haha

Malam tuh plak, dah janji dengan oja nak pergi jusco. So petang tuh rehat2 jap tapi sibuk on9 hehe tunggu oja ambil aku naik motor dalam pukul 8 lebey then terus pergi jusco. Sampai sana terus pergi makan sebab aku memang lapar tunggu minah ni. Oja dah janji nak belanja aku pizza lagipun dah lama tak makan. Tak lama pun dapat luangkan masa, selalu berjam2 duduk dalam jusco tuh tapi malam ni rasa limited sangat2.

Then nak cari hadiah untuk buah hatinya. Aku suggest bagi perfume je, senang cerita tak payah penin2 kan. Cari kat watson rasa macam tak berkenan lah tak tahu lah nak pilih mana. Last2 pergi body shop je. Ha seratus melayang duit kaw ja !! haha Alang2 dalam masa terdekat nih bufday dye kan, aku suruh lah dye pilih perfume mane dye nak. Konon2 malu nak pilih sebab dah tak suprise katanya. Aku ugut lah dye kalau tak pilih sekarang nanti dah takde offer jangan nyesal haha Last2 dye pilih perfume sama dengan aku. Takpe2 kita kan memang kembar kan ? hehe Selesai ! dah tak payah kusut2 aku nak fikir nak beli apa lagi =_+

Balik dalam pukul sepuluh lebih. Sekejap je dapat spend time kan ja ?? Takpelah next time jumpa lagi kan. Then balik lah rumah aku dulu sebab dye nak suruh aku print kan resume buah hati dye. Tapi yang shengalnya dye terlupa nak save data dalam pendrive, sabar je la aku nih. Sebab baik kaw bestie aku tau haha Overall semalam hari yang indah bagi aku even penat lorh. Penat dah taip nih, nak pergi bum2 plak.. Nyte !

Ni gambar lama.. Macam kembar tak ?? ;)



4 Orang Berkongsi Pendapat:

Anne Boleyn said...

ms bc entry ni smbil dnga lagu ost cite LBS ni. hehe tp male version nye. hana x tngk g citer ni. sedih ekk...rmai org ckp cmtu.



salam kenal..1st tym dtg sini :)

p/s: jom dtg blog hana balik nak?? Ada header baru. nak mintak komen okay ke tidak :)

miszATIN said...

hana : owh lom tgk,, g la tgk.. sedey gek tp tak kuo air mata pun hehe
jum follow men-follow ;)

asha shalina said...

hoi. ape kes kau pny post ade 2 yg same nih? ko post 2 kali pe?

miszATIN said...

agaknye la 2.. tp kat blog ade 1 je an ??