Sunday, December 19, 2010

Zaman kanak-kanak bersama mereka

Salam readers !
Pasti semua orang pernah lalui zaman kanak-kanak kan. Masa kecik2 dulu dok fikir bila lah aku nak besar kan then bila dah tau pancaroba bergelar orang besar nih pasti kita menyesal dengan kata2 kita dulu. Kalau boleh nak kecik taknak besar2 hehe ! Bolah tak nak macam tuh ??

Yelah masa kecik2 mana lah nak fikir masalah semua tau makan, main, gaduh, tidur. Bila gaduh dengan kawan2 nanti sekejap je
dah baik kan. Gaduh olok2 lah katakan. Nih dah besar masing2 ade ego masing2 dah tak macam masa kecik2 dah. Kalau dah bermain tuh mestilah kena ade teman kan ? Masa aku kecik2 dulu, aku main sorang2 tau sebab adek2 aku taknak main dengan aku. Yela aku sorang perempuan. So anak2 patung yang besau lebih kurang aku tulah aku heret pergi mane2, main masak2, bawak tidur.

Dulu duduk kat kelate kan ade banyak jual anak patung besau2, ayah rajin belikan. Sampai masa aku dah besau sikit dilonggokkan balik nak simpan dalam stor, fehhhh banyak giler ngeee~ Macam nak pergi carik balik je, rindo rasanye ! Tah ade lagik ke tak dalam stor kat kampung kastam tuh kan. Bila dah tak main dengan anak patung aku dah start bercampur dengan orang. Seawal 5 petang aku dah cabut naik basikal nak pergi padang. Kadang tuh 4 lebih dah get ready tau. Pernah sekali ibu cakap pergi beli telur dulu baru boleh keluar main. Okay fine aku pergi beli tapi masa nak balik tuh aku tengok kawan2 dah ramai kat padang, aku stop main kejap, sedar tak sedar telur dalam plastik dah pecah. Takut giler nak balik masa tuh. Bila ingat balik funny kannn.

Okay nih aku nak cerita zaman kanak-kanak aku dengan orang yang aku rapat. Ni jela yang dapat aku ingat. Yang lain macam lost sekejup hehe

KAK AYU ! Ni lah kawan aku main kalau balik rumah nenek. Kiteorang same2 anak sulung tapi kak ayu nih anak tunggal dalam 7 8tahun gtu then baru dya dapat adek. Kebetulan rumah dya dulu sebelah rumah nenek. So aku selalu lah menghilang pergi rumah dya. Kelakar bila ingat balik. Kiteorang main jual2 guna congkak dengan guli tuh. Kalau guli tuh kaler putih tuh nasik lah konon, kalau kuning telur, merah sambal, hijau timun. Main doktor2, main anak patung sama2. Kiteorang agak rapat sampai lah sekarang. Shopping menjadi kegilaan kami. Dari pagi sampai malam pun boleh. Kazen laki semua dah lepas nih tunggu turn dya plak. Turn ape plak nih ?? Kahwen lah kan hehe

Masa abang kawen =)

Lepak kat monorel putrajaya tunggu mak ngah amek =)

Meronggeng di alamanda =)

AZEEM ! Dya nih lah kawan pertama aku kut. Si comel loteh nih. Dya banyak layan kerenah aku masa kecik2 dulu. Yang aku ingat dya selalu datang main kat rumah aku. Sebab tengok gambar dulu2. Dah lama lost contact tapi kiteorang jumpa balik kat facebook. Punya lah happy kan. Yela jumpa kawan2 lama. Dya ada cerita kat aku hari tuh, masa kiteorang kecik2 dulu ade satu hari dya taknak main dengan aku then aku punya melalak sampai satu blok boleh dengar. Siap tanya kenapa aku macam tuh. Okeh aku maluuu bila dengar balik cerita tuh wei. haha

Tak nampak kan muke dya ??? haha

Ni dya... terbaru ! makin cumel si azeem nih =)

A'AN ! Gadis chantek nih sekarang menjadi pujaan jejaka malaya. Dya lah kawan baik aku yang paling sempoi. Kiteorang kawan dari kecik and family kiteorang agak rapat. Tapi aku tak dapat ingat banyak pasal dya. Kalau tak silap kiteorang tadika sama2 tau. Then lost contact sampailah naik sekolah menengah. Jadi kamceng balik masa form2 sebab kiteorang satu kelas dan terus kamceng sampailah sekarang. Yang buat aku sayang ketat2 kat minah nih tiap kali aku balik klang dya mesti teman aku. Pernah dya pergi bali and dya ade belikan aku something. Tu pun dah buat aku rasa terharu sebab dya ingat kat aku. I love you a'an !!

Jalan2 kat jusco bukit tinggi,klang =)

Dengan buah hati dya tuh eh2 bukan dengan abang dya lorh, abang ajeb =)

Takat tuh jela aku ingat kut. Aku tau ade yang aku tertinggal tapi takpelah, janji aku ingatlah jugak. Terjumpa gambar kat bawah nih, dapat dari azeem. Thanx azeem !

Haaaa.. cumel tak ???



2 Orang Berkongsi Pendapat:

mohd azeem abidin said...

hahahahahahaa!!!!!! hampeh ko aten!!!
comel aku ni??? hahaha...thx weh!!

tp bagus ko crop gamba yg teeetttttt 2....hahahaha...kalau x malau aku....hak hak hak

miszATIN said...

malau ehh ???
aq tau aq cumel hahaha =)